torek, 23. december 2014

Kje preizkusiti jahanje konj? Čudovit šport konjeništva čaka na vas!


Konji so čudovite, plemenite in zelo inteligentne živali in jahanje je prav zato veliko več kot vsak drug šport. Jahanje tako zagotovo pomeni tudi stik z naravo, čas zase, sprostitev pa tudi možnost spoznavanja živali, možnost spoznavanja konj. Če še nikoli niste sedeli na konjskem hrbtu, pa bi si tega želeli, obiščite jahalno šolo ali center za konjeništvo in se preizkusite v tej dejavnosti. Pod mentorstvom odličnih učiteljev, ki bodo poskrbeli za vašo varnost ter za to, da se boste naučili osnov in se na konjskem hrbtu dobro počutili, boste lahko uživali v družbi konj in odkrivali čare jahanja.


Vse, kar potrebujete za ta podvig, da se preizkusite v športnem jahanju, je zgolj to, da si vzamete dovolj časa, za vso ostalo opremo pa bodo poskrbeli v konjeniškem centru oziroma v jahalni šoli. Najprej vam bodo predstavili konja, na katerem boste kasneje presedeli nekaj časa, nato vas bodo naučili, kako zlesti nanj in kako na konju pravilno sedeti, nato pa boste v spremstvu učitelja, ki bo vodil konja, lahko naredili nekaj krogov po hipodromu oziroma se na konjskem hrbtu sprehodili po ogradi.

Učitelj vas bo naučil tudi tega, kako se pravilno skrbi za konja, kako se ga krtači in umije, kaj in kdaj konji jejo ter nekaterih ukazov, ki jih konji razumejo in s katerimi se lahko z njimi sporazumevate med ježo. Kot smo že zapisali, jahanje nikakor ni zgolj športna aktivnost, ki ponuja le odlično sprostitev, ampak je tudi veliko več kot to, kljub temu pa je dobro vedeti, da ima takšna oblika gibanja za vas in za vaše telo zelo veliko pozitivnih učinkov, ki bodo koristili tudi vašemu zdravju in počutju. 
 

Zaradi jahanja boste namreč veliko več časa kot po navadi preživeli na svežem zraku, zunaj, sredi narave, kar dobro vpliva na vašo kožo, na prekrvavitev celega telesa, hkrati pa gibanje v naravi človeka tudi sprosti, iz njega izžene stres in ga naredi bolj veselega. Ker se na konjskem hrbtu drugače kot z zravnanim hrbtom ne da sedeti, je ježa vsekakor čudovit način ohranjanja zdrave in prožne hrbtenice. Poleg tega pa je pri jahanju neprecenljiv tudi stik s konjem, s katerim mora biti jahač nujno povezan, če si želi uspešno ježo.

Če smo vas prepričali in navdušili ter si sedaj še bolj želite preizkusiti, kako bi bilo sedeti na konjskem hrbtu, pobrskajte po spletu in poiščite center za konjeništvo, v katerem boste lahko spoznali jahanje in ugotovili, če je to dejavnost, v kateri boste uživali v prihodnosti. Izberite jahalno šolo, v kateri se vam bodo posvetili, si za vas vzeli čas in kjer se boste med ježo dobro počutili tako vi kot vaš konj. V primeru, da ste mnenja, da je jahanje draga dejavnost, se motite, saj sama jahalna ura z učiteljem sploh ni tako draga oziroma so cene primerljive z drugimi podobnimi dejavnostmi, zato preverite ponudbo jahalnih šol in konjeniških centrov še danes ter se čim prej preizkusite v jahanju!

Ni komentarjev:

Objavite komentar