petek, 21. avgust 2015

Podvodna kamera vam bo pomagala razkriti vodni svet

Kot vam samo ime pove, je podvodna kamera namenjena za podvodni svet, potapljače in raziskovalce vodnega sveta in njegovih lepot, ki jih želi prikazati tudi drugim na kopnem.

Potapljači so velikokrat tako navdušeni nad podvodnem svetu, da želijo posneti prav vsak kotiček, ki so ga raziskali in za to je vsekakor namenjena podvodna kamera, ki posname prav vsak del vodnega sveta in prebivalce v njem. Ko potapljači razkrivajo podvodni svet je dobro, da to tudi posnamejo, saj marsikdo sploh ne ve kaj živi v morju in kakšna čudna živa bitja obstajajo poleg nas na kopnem. V morju je nešteto rib in morskih živali, ki krasijo podvodni svet z svojo lepoto.

Podvodna kamera potapljačem in raziskovalcem v veliko pomoč 


Podvodna kamera ne le, da prikaže vodni svet nam na kopnem, ampak tudi v veliki večini pomaga raziskovalcem in potapljačem, da poslikajo in posnamejo na novo odkrite stvari, ki jih kasneje na kopnem analizirajo. Podvodna kamera se je v večini razvila ravno iz tega razloga, ker so želeli raziskovalci in potapljači posneti vodni svet in ga prikazati vsem na kopnem, hkrati pa ugotoviti kaj vse živi in obstaja v morju, za kar se nam niti sanja ne, da lahko obstaja, kaj šele živi.


Navadna kamera dosti manj zmogljiva kot podvodna kamera 


Seveda se je pomembno zavedati, da so navadne kamere, ki ne sodijo v vodo, saj bi se pri tem pokvarile, tudi dosti manj zmogljive, kot kamera, ki je namenjena ravno za podvodni svet. Slikanje z to kamero vsekakor ni enostavno, saj optično – fizikalne lastnosti vode nasploh so precej drugačne kot lastnosti zraka na kopnem. Namesto, da razlagamo na dolgo in široko je najbolje, da preidemo k bistvu, ki ga boste ob tej razlagi vsekakor razumeli. Kot že vemo je voda v fotografki optiki zelo neprijeten medij, ki lahko delo vsakega fotografa zelo oteži. Zato je najbolje, da zreduciramo pot med svetlobo med objektom in objektivom tako, da objektiv nastavimo na minimum in s tem prenesemo barve, kar pa pomeni, da so daljše valovne dolžine in hitreje absorbiramo. Poleg pravih objektivov, ki morajo biti vsekakor ekstremno širokokotni, saj nam s tem pomagajo slikati celotni ambient in ujeti tudi drobne podrobnosti in stvari v vodnem svetu, je naslednji problem se vsekakor rešuje z bliskavico, ki pa mora biti nastavljena od strani in ne frontalno, saj s tem onemogočijo, da bi se mali osvetljeni delci, ki so že tako svetleči videli kot male bele pikice na sliki.

Ni komentarjev:

Objavite komentar