petek, 21. avgust 2015

Refleksna terapija

Refleksna terapija je energetska masaža, ki se izvaja na dlaneh ali stopalih. Vsaka točka ustreza določenemu organu telesa in z masažo teh točk lahko dosežemo zdravilne učinke. Metoda se je razvijala v obdobju, ko se je razvijala tudi akupunktura.
Obe delujeta po podobnih principih, saj upoštevata energijske tokove telesa, tako imenovane meridiane. Tehnika refleksne terapije pomaga vzpostaviti energijske tokove, saj je pretok preko njih pri boleznih moten. Terapevt pritiska na terapevtske točke in s tem preko živčnih impulzov spodbuja telo, da se prične samozdraviti. V primeru, da je oseba bolna, lahko doseže ozdravitev ali vsaj olajšanje bolezni, metoda pa deluje tudi preventivno, tako da vzpodbuja vzdrževanje zdravja.
Terapevti lahko zdravijo akutne in kronične bolezni, bolečino in veliko drugih težav. S tem spodbujajo normalno delovanje notranjih organov ter vzpostavitev ravnovesja v telesu. Prav tako lahko s tipanjem določenih točk določijo notranje stanje telesa, kar pomaga pri pravočasnem odkrivanju bolezni, ki se še niso navzven izrazile. Pri svojem delu se orientirajo po posebnih terapevtskih zemljevidih, ki so nastali v nekaj stoletnih izkušnjah mojstrov po vsem svetu. Z znanjem povezati živčne točke na zunanjih delih telesa, določijo optimalno terapijo za vsakega posameznika.
Metoda je primerna za vse ljudi, posebej pa lahko pomaga določenim posameznikom. Olajša lahko na primer veliko težav nosečnicam, saj sprošča telo in s tem deluje na mamo in na nerojenega otroka. Prav tako je uporabna za otroke od rojstva dalje, saj podpira naravni razvoj in majhnim otrokom daje prijetne občutke povezanosti. Starostnikom lahko refleksna terapija olajša kronične bolezni. Pomaga odpravljati bolečine, težave s prebavo, izboljšuje koncentracijo in spomin, pomaga pri nespečnosti. Ugodno učinkuje na celotno telo in deluje neposredno na živčevje ter nima stranskih učinkov.
Obisk izkušenega terapevta je priporočen, saj se terapija ne sme izvajati na določenih predelih telesa v določenih stanjih. Prav zato vam bo izkušen terapevt znal pomagati s primerno terapijo, ki jo bo izbral individualno glede na vaše potrebe in na stanje vašega telesa. Pri izbiri primernega terapevta vam lahko pomagajo izkušnje ljudi, ki so ga že obiskali. Prav tako ima veliko terapevtov svoje spletne strani, s katerimi si lahko pomagate do pravilne odločitve.

Ni komentarjev:

Objavite komentar